Creatieve conceptontwikkeling

 

Al sinds 1977 houdt Bart de Groot zich bezig met het ontwikkelen van ideeën en creatieve concepten voor o.a. grafische ontwerp-

opdrachten, campagnes, producten, events en diverse speciale projecten. Eerst nog als eigenaar en partner van grafisch ontwerpbureau DGO en sinds 2013 zelfstandig als DGO Concept.

 

De laatste 15 jaar lag het accent in zijn werk meer op conceptmaking waarbij de markt altijd proactief werd benaderd. Euro 2000 was een pitch tussen vijf partijen, die unaniem door DGO werd gewonnen.
Aan het idee voor The Hague World Peace Building, een symbool voor de Stad van Vrede en Recht, lag een vraag van Stadsgewest Haaglanden ten grondslag: hoe zetten we Den Haag visueel op de wereldkaart met als resultaat dat dit toerisme aantrekt en werkgelegenheid biedt?

The Hague World Peace Building

Ook het huidige pitchproject voor Paleis Soestdijk toont weer aan hoe iets dat ooit als een droom startte, toch uiteindelijk werkelijkheid zou kunnen worden...

 

Soestdijk Buitenplaats van Nederland

Bart is naast initiatiefnemer en conceptmaker ook teambuilder van het project Soestdijk Buitenplaats van Nederland. In 2015 bracht hij daarvoor een aantal gerenommeerde partijen bijeen in het consortium Nationaal Ensemble Soestdijk om de eerste ideeën die hij had gezamenlijk nader uit te werken. De openbare inschrijving van het Rijksvastgoedbedrijf om met voorstellen te komen voor een toekomstige bestemming voor Paleis Soestdijk en het bijbehorende landgoed, leverde aanvankelijk zo’n 120 voorstellen op. Als één van drie resterende partijen is het consortium nu door naar de derde en laatste ronde in de pitch: de biedingsfase. In de loop van 2017 zal er een beslissing worden genomen welk van de drie laatste voorstellen de winnende is.

 

Naast DGO Concept maken de volgende partijen deel uit van het consortium: VolkerWessels, Van Hoogevest Architecten, H+N+S Landschapsarchitecten, Cultureel Organisatiebureau Artifex en Staatsbosbeheer.

 

Op de homepage of in het persbericht leest u meer over het conceptvoorstel.

Bij het Soestdijkproject en andere projecten werkt Bart voor grafisch ontwerp en teksten regelmatig samen met voormalig DGO-collega Ronald van Spanjen uit Utrecht. Samen hebben zij sinds 1992 aan diverse pitches en aanbestedingen meegedaan, waarbij ze vaak tot de finaleronde kwamen of deze uiteindelijk wonnen.

Bart de Groot

Logo EK Voetbal Euro 2000

Verdieping in de historie van de buitenplaats Soestdijk.

Concept voor Soestdijk Buitenplaats van Nederland in ontwikkeling.

Bart de Groot en Ronald van Spanjen.